De Verspiegeling

                            

                               


Stichting Kunst & Cultuurplein

De Verspiegeling


De Verspiegeling begon in 2010 als eenmanszaak en verzorgde in eerste instantie ‘slechts’ toneel- en theatercursussen. Met de toenemende vraag en een eerste eigen ruimte breidde het aanbod zich snel uit naar de andere vlakken van de kunst. Zo verzorgt ze sinds 2012 ook workshops/cursussen dans, zang, capoeira en kinderkunst.

    Deze uitbreiding kon haar ambities en de vraag naar het beoefenen van de kunsten echter nog niet dekken. Een jaar later (september 2013) verhuisde ze dan ook naar de Biezenstraat, waar ze een schuur, bijruimtes en grote zolder omtoverde tot een heuse theaterzaal, foyer en grote repetitiezolder met kleedkamers en attributen/decorhok.

    De eenmanszaak groeide daarbij uit tot een stichting (Stichting Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling) waardoor ze haar missie mogelijk kon maken. Ook wordt ze inmiddels ondersteund door gemeente Nijmegen, het Prins Bernhard fonds en het VSB fonds.
Missie

Met de grotere zalen en een eigen theater kan Kunst & Cultuurplein de Verspiegeling eindelijk haar missie vervullen, een toegankelijke plek te zijn waar het voor iedereen mogelijk is zichzelf te ontplooien middels de amateurkunsten.

    Dit doet ze door men de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten op een nieuwe plek waar ze haar repetitieruimte, spiksplinternieuwe theaterzaal, decor/attributen, publiek, spelers en professionele docenten/regisseurs deelt tegen onkostentarief. Daarbij biedt ze betaalbare workshops/cursussen, waarvoor geen auditie hoeft te worden gedaan zodat deelname zowel financieel als praktisch laagdrempelig is. De Verspiegeling gelooft in kruisbestuivingen en het bundelen van krachten, men krijgt zelfvertrouwen door bij te dragen aan het geheel. De Verspiegeling adviseert, voorziet en brengt samen door mensen te stimuleren samen dingen van de grond te tillen zoals het maken van voorstellingen, kunstwerken, organiseren van culturele evenementen,  weekenden, festivals etc. De Verspiegeling zal een cultureel inloophuis worden waar men elkaar ontmoet en inspiratie opdoet om zichzelf op een hoger plan te tillen.
Verkennen, ontdekken, leren wat je leuk vindt en leuk gaan vinden wat je leert.

Bij De Verspiegeling kan dat, op een laagdrempelige manier.”

Rosanne, deelneemster regiecursus

“Een gezellige, eigentijds kunst en cultuurplein, waar door bevlogen docenten met persoonlijke aandacht, leuke cursussen over toneel, spel en speltechniek worden gegeven.”

Debby, deelneemster spelverdiepingscursus