Film & schrijfcursussen

Film & schrijfcursussen 2018-2019

volwassenen


Schrijfcursus: creatief schrijven - 5 lessen

Aan de hand van een aantal praktische creative writing technieken, schrijf je in deze cursus toe naar een korte scène. Onderweg ontdek hoe je personages op de spelvloer in een spannende dialoog kunt zetten middels het spel van aantrekken en afstoten. Ook leer je hoe personages al pratend liefhebben, ruziemaken, bijleggen, of gewoon een brood bestellen bij de bakker. Kortom je maakt kennis met de technieken van het toneelschrijven en leert ze tevens toe te passen.


Ervaring met schrijven is handig, maar niet noodzakelijk.

Neem wel een pen en schrijfblok mee. Geen laptop of tablet.


Data: 5 maandagavonden start 21 jan 2019

Tijden: Maandagavond 20.15 uur - 22.00 uur

Docent: Patrick Feijen

Plaats: Biezenstraat 79-1, Nijmegen

Prijs: € 90,-


Voor meer informatie of aanmelding:

info@deverspiegeling.nl


Filmproductiecursus – 3 dagen

Iedereen maakt tegenwoordig wel fimpjes en monteert soms ook nog in zijn telefoon aan elkaar. Maar echt een professioneel filmpje maken, daar komt wel wat meer bij kijken.


In deze korte basiscursus leer je de de beginselen op het gebied van cameragebruik en montage. Daarnaast leer je gedurende de cursus hoe je een goed beeldverhaal kunt vertellen. Na afloop ben je in staat zelfstandig een kort professioneel filmpje te produceren en desgewenst op internet te plaatsen.


In de eerste bijeenkomst ga je nadenken over wat je wil maken en hoe je dat vertaalt naar een concept voor je film in de vorm van een storyboard. Om dit goed te kunnen doen maak je je middels verschillende oefeningen eigen met de camera. Je leert wanneer je welk kader, cameraperspectief en camerabeweging het beste kunt inzetten. Met deze kenis op zak maak je je eigen opnames. In de laatste bijeenkomst ga je je beeldmateriaal monteren met professionele software. In deze lessen zul je merken dat je zowel de beeldbewerking als de geluidsmontage snel onder de knie krijgt. Als alles klaar is zullen de films vervolgens op groot scherm voor publiek worden gepresenteerd.


Data: 3 dagen; zondag 17 en 31 mrt & zaterdag 13 apr 2019

Tijden: 10.00 -16.00 uur

Docent: Elly Snip e.a.

Plaats: Biezenstraat 79-1, Nijmegen

Prijs: 3 dagen, 1 afsluitende filmpresentatie & materialen € 225,-


Voor meer informatie of aanmelding:

info@deverspiegeling.nl


Leuk theater met bevlogen docenten.”

Michiel, deelnemer regiecursus