Elly Snip - Oprichter, zakelijk/artistiek leider

regisseur & theatermaker

De Verspiegeling is een initiatief van regisseur,

docent theater en theatermaker Elly Snip,

om zoveel mogelijk mensen in aanraking te

brengen met de magische wereld van het theater.

Opgeleid in de Communicatiewetenschap & Film

begon Elly haar loopbaan als projectmanager

marketing en werkte ze als communicatietrainer.

Gaandeweg verlangde ze echter zoveel naar

het theater dat ze haar focus verlegde en

van haar hobby haar beroep maakte.

    Zo werkte ze een aantal jaren bij theatergroep The Lunatics.

Eenmaal bevoegd als regisseur, regisseerde en maakte ze steeds

meer haar eigen theaterstukken en ging aan de slag als

theater-, film- en ckv-docent op meerdere middelbare scholen in en

om Nijmegen. Sinds 2010 is Elly ook als freelancer begonnen en richtte

ze Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling op. Naast dat ze mensen inhuurt verzorgt ze daar zelf deels de theatrale producties.

    Verder gaf ze in de zomer workshops aan weeskinderen in Bulgarije, werkte ze met vluchtelingen en als zakelijk/artistiek leider en regisseur bij LENS theatermakers in Wageningen.

    In augustus 2012 studeerde Elly, cum laude, af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sinds die tijd is ze dus officieel 1e graads docent theater, CKV en Kunst Algemeen.

    Einde 2017 richtte ze haar eigen huisgezelschap Chipolata op, die vanaf het voorjaar zal gaan touren.

De Verspiegeling - Team

Sandra de Ridder - Regisseur / theatermaker amateurtheater

Sandra is opgeleid als audiovisueel vormgever aan de Academie voor

Beeldende Kunsten St. Joost. Na enkele omzwervingen heeft zij de keuze

gemaakt haar focus te verleggen en zich binnen het theater verder te

ontwikkelen. In 2014 behaalde ze haar regisseursdiploma met haar

voorstelling ‘Runnin’ Blue’ vanuit de studententheater

productiegroep van de Verspiegeling.


Als theatermaker wil zij spelers een veilige omgeving bieden waarin ze

met plezier en door serieus te werken tot persoonlijke groei en heerlijke spelervaringen kunnen komen.

Sanne Bant - Theatermaker

Sanne heeft altijd al ontzettend veel van theater gehouden. Het was daarom ook niet gek dat ze na haar studie Culturele en Maatschappelijke vorming, de opleiding theatermaker is gaan doen. Van jongs af aan speelde Sanne in musicals en theaterstukken. Als net afgestudeerde theatermaker heeft ze ontzettend veel zin om meer moois te maken. Sanne werkt graag met jong en oud, of een mix. Zodat ze samen met haar spelers kan puzzelen en onderzoeken om een mooie voorstelling neer te zetten. Met het motto ‘iedereen kan spelen’, wil Sanne laten ervaren hoeveel plezier je kan hebben met het spelen van theater. Humor en openheid is belangrijk in haar lessen.     Sanne werkt ook bij MindMix, een theatergezelschap dat educatieve voorstellingen speelt op het basis- en middelbaar onderwijs.
Joost Pluim  - Docent theater & regisseur

Joost Pluim is een nieuwe inwoner van Nijmegen. Vanaf augustus 2013 zal hij werkzaam zijn als docent op het SSGN. Een stukje geschiedenis. Op zijn 20ste, na een basiscursus bij de Delftse komedie, begon zijn passie voor theater. In 2012 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht aan de opleiding Theatre & Education (eerstegraads dramadocent). Hij speelde in zo’n 25 theaterproducties, een aantal korte films en hij was rollenspelacteur in trainingen. Hij woonde 20 jaar in Delft waar hij in 2004 Theaternetwerk Delft als coördinator leven in blies. Daarmee begon ook zijn eenmansbedrijfje ‘Pluim voor Theater’. Hij werkte 8 jaar als dramadocent op het Segbroek College in Den Haag. Hij schreef en regisseerde een tiental jongeren voorstellingen.

Jennine Grootemarsink - Docent theater & theatermaakster

Via een omweg is Jennine in aanraking gekomen met theater. Je zou

kunnen zeggen dat het haar overkwam. Loslaten behoorde niet meer tot

de mogelijkheden. Na de opleiding tot drama therapeut wist ze dat ze theatermaker wil worden. Eenmaal op de toneelacademie Maastricht

werd haar droom werkelijkheid en studeerde ze af als docent

drama en theatermaker. De manier waarop haar theater carrière tot

stand kwam is bepalend voor haar manier van maken en lesgeven.


Jennine zoekt in haar werk als theatermaker en docent naar de vrijheid van de speler. In haar overtuiging gebeurt er iets wanneer een speler echt gaat spelen, iets wat je niet kunt bedenken. Echt spel kun je er niet opplakken, dat moet ontstaan. Dit gepaard gaand met veel fantasie, vervreemding en plezier, is voor Jennine de formule voor boeiend theater!

Afgelopen seizoen speelde de bijzondere succesvolle jongeren voorstelling ‘Een echte kankervoorstelling’ over kanker en jongeren. Waar Joost als schrijver en regisseur bij betrokken was. Als freelance theatermaker is zijn ontdekkingstocht nog lang niet klaar. Dit seizoen is hij te zien in de huiskamerproductie ‘Zo zou ik mezelf niet omschrijven’ van Theater Decibel.

                                        ‘Theater is het meest menselijke van alle kunsten’

                                                        (Bertold Brecht)

Judith Bruynzeels - Docent Viewpoints

Judith is Rock ’n Roll mixt Jazz met  poezie –  Ze zoekt de grilligheid

van het moment- Ze durft  het toeval binnen te laten in het repetitieproces

– Ze heeft een onuitputtelijk uithoudingsvermogen en is onomstootbaar

kwetsbaar – Ik durf  ten volle te spelen.”

Deelnemer training Viewpoints: “Judith is enthousiast en energiek. Haar

begeleiding en regie vind ik oorspronkelijk en raak. Haar hoofd volgt haar

lichaam en intuïtie en niet andersom. Ze is verfrissend, duidelijk en

bruisend.”

Momenteel verdiept Judith zich op de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten in Mime en Chikung. Komende zomer gaat ze daarbij trainen bij Soif Compagnie in Parijs . Deze nieuwe input zal ze zeker meenemen naar de training in september.

http://www.facebook.com/judkatheatermakers

Patrick Feijen – Docent dramaturgie & theatermaker

Patrick studeerde cultuurfilosofie en film- & opvoeringskunsten aan de Universiteit van Nijmegen en vulde dat later aan met van alles en nog wat, waaronder een opleiding scenarioschrijven voor film & tv. Als theatermaker & dramaturg (en ook technicus) heeft hij een voorliefde voor visueel theater op de grens van beeld & tekst. Hij werkte met o.a. Vis á Vis, The Lunatics, Odd Enjinears en Waterlanders. Daarnaast schreef hij voor verschillende theatergroepen. Met Jennine Grootemarsink maakte hij de muzikale voorstellingen Blue Screen en Ander Steen bij de Lunch, met Ilse Schaminée maakte hij de jongerenvoorstelling Zier. Tussen de bedrijven door schreef hij een korte tijd soap voor GTST en ONM.

   

Patrick gaat met spelers & makers (voor hem hetzelfde) graag de zoektocht aan naar wat iemand beweegt om theater te willen maken: eigenheid. Je speelt niet alleen een rol, je hebt in die rol ook iets creatiefs voor jezelf uit te zoeken. Anders kun je net zo goed gaan tennissen, vindt hij.

Amber van Altena - Docent theater

In 2000 studeerde Amber als docent / theatermaker af aan de theaterschool in Arnhem.  Kort daarna ben ging ze aan de  slag als docent op verschillende scholen. Inmiddels werkt ze al 13 jaar op Havo Notre Dame des Anges in Ubbergen.

Amber woont met haar man en twee kinderen in Arnhem. Dat ze dol  is op theater is duidelijk, maar ze houdt ook erg van wandelen in de bergen en koken.


Met humor, geduld, creativiteit en een optimistische persoonlijkheid weet ze een veilige omgeving te creëren waarin mensen kunnen groeien en uitblinken.

Afgelopen seizoen wist ze een, mede door de kinderen zelf-gemaakte, kindervoorstelling neer te zetten. We kijken uit naar meer!

Daniëlle Heesbeen - Docent kindertheater

Een tijd geleden volgde Daniëlle de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming met als hoofdvak Drama. In de jaren daaropvolgend werkte zij als jeugd- en jongerenwerker, als onderwijsassistent in het speciaal onderwijs, als trainingsacteur, als docent improvisatietheater voor volwassenen en gaf zij theater- en goochelworkshops aan kinderen. Sinds 2002 speelt ze zelf improvisatietheater bij Schwung, waarmee ze met regelmaat op de vloer staat en tevens workshops verzorgt. Haar passie voor (improvisatie)theater geeft ze graag door aan anderen. Met veel geduld en rust, maar ook een groot enthousiasme leert zij je hoe "je lekker uit je hoofd kan komen".

Met het motto: "alles wat je doet is goed, falen bestaat niet", zorgt zij dat iedereen lekker in z'n vel zit en lekker vrij kan spelen. Naast theater is muziek een grote hobby.

Valérie Bongaarts - Docent theater & regisseur

Valérie speelde jarenlang in verschillende producties. Teksttheater, maar ook bewegingstheater. Na een jaar vooropleiding aan de Toneelacademie Maastricht ging ze zich meer richten op het regisseren. Valérie heeft in haar werkwijze oog voor details, die ze soms uitvergroot. Hiermee creëert ze haar eigen tragikomische stijl die gekenmerkt wordt door een vleugje absurditeit en hyperrealisme.

Binnen de spelersgroep creëert ze een veilige en warme omgeving waarin, naast veel spelplezier, ook ruimte is voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Door middel van uitproberen, onderzoekt ze met de spelers vorm en uitvoering van de inhoud. Sinds een paar jaar schrijft ze ook eigen teksten, die zowel ritmisch als poëtisch zijn. Om zichzelf te blijven uitdagen, volgde ze daarvoor een aantal cursussen onder andere aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.